Gemeentebelangen Berkelland is met 5 zetels de 2e partij in Berkelland. Afgelopen week hebben wij ons in een gezamenlijk beraad opnieuw gebogen over energieneutraal Berkelland. Voortschrijdend inzicht en met de kennis van nu is Gemeentebelangen van mening dat de plannen uit 2016 moeten worden bijgesteld.

Onder de huidige omstandigheden wil Gemeentebelangen het Berkellandse landschap niet inkleuren met windmolens van 250 meter hoog. Ze onderzoekt innovatieve ideeën die tot succesvolle alternatieven kunnen leiden.
Het energienetwerk van Liander is toe aan uitbreiding. Gemeentebelangen wil dat het energienetwerk van Liander wordt aangepakt en toekomstbestendig wordt gemaakt, zodat het netwerk beter geschikt voor zon op dak in het buitengebied. Ook kan beter worden ingesprongen op terugleveren van energie en innovatie. Gemeentebelangen ziet op dit moment nog geen toegevoegde energie waarde in eigen windmolens maar onderzoekt wel de kracht van een samenwerking met buurgemeenten, zo mogelijk ook over de grens.
Daarbij blijven we bij ons standpunt: eerst energie besparen en isoleren, dan zon op dak, dan pas zon op land en als laatste windenergie.