Kandidatenlijst 2022 

1. Anjo Bosman, Borculo

1. Anjo Bosman, Borculo

Lijsttrekker

Als lijsttrekker van Gemeentebelangen Berkelland vind ik onze onafhankelijkheid heel belangrijk.
Wij “Doen lokaal wat lokaal kan” en werken regionaal samen, maar altijd met het belang van Berkelland en onze inwoners voorop.
Niet Den Haag stuurt ons, maar de inwoners van Berkelland!

Het is belangrijk om transparant te zijn en je inwoners het vertrouwen te geven. Vertrouwen geven en in gesprek blijven. Laten zien dat je mensen hoort, dat je mensen ziet en dat je de ideeën en plannen van de inwoners belangrijk vindt. Sport, cultuur en onderwijs zijn nadrukkelijk mijn aandachtsvelden, maar jeugdzorg en leefbaarheid zeker ook.

Voor mij ligt er een belangrijke opgave om ons kandidatenteam aan te voeren in deze verkiezingstijd. Een club mensen van jong tot oud, met veel expertise, betrokkenheid en enthousiasme. Allemaal met hun wortels in de samenleving. Die taak pak ik met veel plezier op.
Samen gaan we er voor, in uw belang.

Stem Gemeentebelangen Berkelland, lijst 2 op 14, 15 of 16 maart aanstaande.

2. Ingrid van Dijk, Ruurlo

2. Ingrid van Dijk, Ruurlo

Raadslid

Wie ben ik?
Mijn naam is Ingrid van Dijk en sinds 2013 woon ik samen met mijn man in Ruurlo. Om mijn nieuwe leefomgeving beter te leren kennen, heb ik mij in 2015 aangesloten bij Gemeentebelangen Berkelland.

Waarom ben ik bij Gemeentebelangen?
Sinds 2015 ben ik lid van Gemeentebelangen Berkelland. Gemeentebelangen Berkelland is een lokale partij waar de belangen van de inwoners voorop staan. Voor en door de eigen bewoners, die een eigen koers vaart. Dat is voor mij van groot belang.

Ervaring
Sinds 2018 ben ik raadslid. Onderwerpen waar ik mij mee bezig houd zijn: energie en duurzaamheid, het buitengebied, wonen en bouwen, groen en landbouw. Ook ben ik betrokken bij de omgevingswet en de nieuwe manier van vergaderen, waardoor inwoners meer worden betrokken.

Waarom in de politiek?
IK wil meer betrokken zijn bij de zaken die spelen in mijn woongemeente. Door mijn werkzaamheden voor Gemeentebelangen Berkelland ben ik intensief betrokken bij het reilen en zeilen van de gemeente Berkelland en weet ik wat er speelt in mijn woonomgeving.

 

Lokaal?

Bij Gemeentebelangen Berkelland staan de inwoners van de gemeente voorop. Dat is voor mij van groot belang. Lokaal doen wat lokaal kan!

 

3. Rudi van de Esschert, Borculo

3. Rudi van de Esschert, Borculo

Patrick Hulshof

Patrick Hulshof

Commissielid en tijdelijk raadslid ter vervanging van Arnold Kion

Diana van Bijsterveld

Diana van Bijsterveld

Commissilid

Mijn naam is Diana van Bijsterveld. Ik ben getrouwd met Koen en samen zijn we trots op onze 3 dochters in de leeftijd van 14, 17 en 20 jaar. Ik woon sinds 1986 in Borculo. Destijds kreeg ik een baan als pedagogisch medewerker op de Leo Stichting, toen nog Jongeren internaat Klein Borculo. Als kind wist ik al dat ik wilde werken op een internaat. Ik ben geboren in Hollandsche Rading en kwam daar al in aanraking met kinderen die woonden op het internaat. Het idee dat een kind door omstandigheden niet meer thuis kan wonen heeft voor eeuwig mijn hart geraakt. Hier wil ik voor altijd mijn bijdragen aan leveren, door te luisteren, te kijken te praten, door in te leven en hiervoor in actie te komen. Ik weet een stem te geven aan dat wat niet meer gezegd kan worden, maar nog wel gevoeld wordt. Daar ligt mijn kracht.

Ik ben lid van Gemeentebelangen Berkelland omdat ik mee wil denken en actief wil bijdragen aan politieke ontwikkelingen in Berkelland. Deze lokale partij is onafhankelijk, zonder invloed van landelijke aansturing. Ik vind het belangrijk om in een cirkel van invloed te acteren en mensen hiervan bewust te maken. Op die manier kan iedereen mee doen! Mensen hebben zinvolle dingen te vertellen, ook onze jeugd en jongeren! Ik wil hun stem horen ik wil dat ze meedoen.  Met en voor de inwoners, dat vind ik bij GB. Ik heb een groot hart. Mijn hart ligt bij kind en jeugd, gezin en opvoeding, sport, onderwijs en een fijne, gezonde veilige samenleving.

Diane Kuenen

Diane Kuenen

Commissielid

Paul van der Stelt

Paul van der Stelt

Aline Pot

Aline Pot

Mijn naam is Aline Pot. Geboren, getogen en nog steeds wonende in de Dijkhoek, Borculo.
De voornaamste reden dat ik voor Gemeentebelangen Berkelland kies, is dat Gemeentebelangen puur een lokale partij is en dus niet afhankelijk is van iets wat ons landelijk wordt opgedrongen. Ik vind dat men op Gemeentebelangen moet stemmen omdat wij een sterk en evenwichtig politiek programma hebben, waarbij we de inwoners van de gemeente zo veel mogelijk betrekken.
Ik vind respect erg belangrijk;

  • respect voor elkaar,
  • respect voor andermans spullen,
  • respect voor dieren.
Henk Siebers

Henk Siebers

  •  
André Stoltenberg

André Stoltenberg

Commissielid

Carrol Terlet

Carrol Terlet

Mijn naam is Carrol Terleth en ik woon sinds 2007 met veel plezier in Borculo. Thans bestuurder van een zorginstelling in de VG en GGZ en daarnaast eigenaar van een bedrijf, Unorsum. Opgegroeid in een gereformeerd gezin, heb ik van huis uit heb meegekregen dat het belangrijk is om je naast je werk ook maatschappelijk nuttig te maken. In Berkelland heb ik daarom acht jaar in het bestuur van de Jorisschool gezeten en acht jaar in de Welzijnsraad. Momenteel ben ik onafhankelijk voorzitter van de SJO Uno’21 en heb ik besloten mij in te zetten voor Gemeentebelangen Berkelland. Ik breng een ruime ervaring op het gebied van zorg, ondermeer de WMO, en bestuur mee, die ik graag deel. De reden dat ik voor GB heb gekozen is een tweeledige. Enerzijds geloof ik in de kracht van lokaal doen wat lokaal kan. Voor en door burgers. Bij landelijke partijen zit er wat mij betreft net te veel regie en keurslijf op de lokale vertegenwoordigers. Anderzijds zit GB politiek gezien zodanig in het midden, dat het past bij mijn overtuigingen. Ikzelf ben namelijk niet zo van politiek op de flanken, daar is in mijn ogen zelden wat goeds van terecht gekomen.

Madelon Kuijk

Madelon Kuijk

Pien Meulenveld

Pien Meulenveld

Ik ben Pien Meulenveld, 24 jaar en geboren en getogen in Borculo. Binnen mijn plek in Gemeentebelangen hoop ik veel te kunnen leren. Daarnaast wil ik mij vooral in gaan zetten voor de sportverenigingen in Berkelland en voor betaalbare woningen voor jongeren. In deze twee speerpunten kan ik mijzelf goed vinden en mijn blik op werpen. Door te overleggen, te luisteren en samen te werken hoop ik dat we op deze gebieden veel stappen kunnen zetten.

Erika Ordelman

Erika Ordelman

Raadslid

Arnold Kion

Arnold Kion

Raadslid

Joke Pot

Joke Pot

Raadslid

Ivo Garritsen

Ivo Garritsen

Aart Ribbers

Aart Ribbers