Woensdagavond 12 oktober 2022 waren wethouder Hans van der Noordt, raads- en commissie leden en afgevaardigden van betrokken verenigingen op uitnodiging bij de presentatie van “Sportpark de Wilbaan” en “LEEF! in Borculo”. Gemeentebelangen Berkelland was er ook bij.

We werden geinformeerd door een enthousiaste en trotse sportmanager over de visie, de stand van zaken en toekomstplannen m.b.t. het Sportpark de Wildbaan. Een complex dat volop in aanleg is en waarbij veel vrijwilligers actief betrokken zijn. Zonder hen was er bijvoorbeeld nog geen bestrating🙏👏👍 Naast het sportcomplex is de nieuwe school in aanbouw.

Stadsmanager Herbert te Velthuis vervolgde het verhaal en vertelde over de stand van zaken m.b.t. de plannen van LEEF! in Borculo en liet daarbij enkele foto’s zien. Deze plannen gaan over het verbeteren en verfraaien van onze binnenstad, waarvoor de gemeenteraad in 2021 instemming heeft gegeven. Inwoners, buurtbewoners, winkeliers, toeristen en gebruikers zijn volop betrokken bij de ontwikkeling en uitwerking van de plannen. Fraaie beelden hebben we gezien van hoe het moet gaan worden. Het betreft drie locaties; 1)de markt, 2)het Muraltplein en 3)de Haven ter hoogte de Steenstraat. Binnenkort ontvangt het college van B&W deze plannen en rapportage van voortgang. Aanwezigen hebben actief meegedaan aan de overlegtafels en aan de Bingo. Deze mooie avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

We kijken met vertrouwen naar de toekomst, waar alle inwoners van Borculo en Berkelland samen komen. Wij wensen Sportcomplex de Wilbaan en LEEF in Borculo 🍀 met de verdere realisatie van de plannen.
* Op de foto een impressie van de vergroening van het Veemarktplein. Daar blijft parkeren mogelijk, wel komt er meer groen.