Provincie Gelderland en vervoersbedrijf Arriva Achterhoek besluiten buslijn 56 op te heffen per 13 december 2021.

Reizigers op deze lijnbus en de wethouders van Gemeente Lochem en Gemeente Berkelland hebben het na kijken. 😒 Wij hebben laten weten het hier niet mee eens te zijn en voorzien grote problemen als deze rechtstreekse verbinding van Borculo naar Deventer en terug komt te vervallen.

Gemeentebelangen Berkelland van Dijk  heeft een motie ingediend tijdens de Raadsvergadering van 26 oktober 2021waarin ze aandringt op actie vanuit het college. De raad heeft deze motie unaniem gesteund. 💪🏼
Amber Veldhuis liet het er ook niet bij zitten en opende een petitie waarmee ze 4337 handtekeningen heeft opgehaald.

Wij zochten contact met haar met de vraag of zij de petitie wilde aanbieden aan Burgemeester & Wethouders? Dat wilde Amber!

Voorafgaand aan de raadsvergadering heeft ze alle 4337 handtekeningen aan burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Anjo Bosman aangeboden. Ze vertelde daarbij hoe belangrijk deze bus verbinding is voor mensen zonder auto, voor studenten, gezinshuizen en mensen die in Deventer en of Zwolle werken. Ze vroeg B&W goed op te treden om buslijn 56 te behouden!

Met steun van de gehele Raad is de motie aangenomen en gaan de handtekeningen mee naar het gesprek met de provincie Gelderland. Daar zal wethouder Anjo Bosman namens Amber, alle handtekeningen tegen het opheffen van buslijn 56 aanbieden en zal zij er alles aan doen om buslijn 56 te behouden!