In de periode tot aan de verkiezingen stellen we onze kandidaten voor. Vandaag kandidaat nummer 16: Joke Pot:

Ik ben al heel veel jaren zeer actief bij Gemeentebelangen en heb besloten me deze keer toch weer kandidaat te stellen, ondanks dat ik niet meer in de gemeenteraad zitting wil nemen. Ik laat het vanaf maart, na 25 jaar, aan de jongere generatie over, maar zal, daar waar nodig, altijd op de achtergrond Gemeentebelangen blijven ondersteunen.

Ik stem op Gemeentebelangen omdat ik er van overtuigd ben dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar directe omgeving, voor het welzijn van de mensen om je heen. Dat alles hangt af van onze eigen woon- en leefklimaat, het milieu, de zorg, de voorzieningen, goede verbindingen, enz.

Onze eigen inwoners kunnen daar het beste over oordelen, waarbij beslissingen genomen worden die gerelateerd zijn aan onze eigen gemeente: aan Berkelland. Als lokale partij, zonder de achtergrond van een landelijke partij, kan Gemeentebelangen oordelen vanuit puur Berkellands belang.

Het motto van Gemeentebelangen: Lokaal Doen Wat Lokaal Kan, sta ik volledig achter. Want naast alle lokale besluiten en taken, zal op grotere vraagstukken aansluiting bij andere gemeenten, of de regio, provincie of overheid gezocht moeten worden. Daar staan we volledig voor open. We vinden onze kerktoren heel belangrijk en de mooiste, maar we moeten ook af en toe uit dat rondje stappen.