Woensdag 30 november 2022 waren we in sportaccomodatie ’t Timpke. De locatie waar jong en oud samen komt om (recreatief of competatief) te sporten in het zwembad of in de zaal. ’t Timpke is de locatie waar ook sporters met een beperking aan hun trekken komen en professioneel ondersteund worden. Er is een rolstoellift, waardoor ze makkelijk naar de kleedkamer kunnen.
Na een warm woord van welkom en voorstel rondje van de aanwezige medewerkers zijn we geïnformeerd over geschiedenis, missie, visie, gebruikers en ambities. We zijn in drie groepen rondgeleid en ter plekke bijgepraat vanuit passie en verantwoordelijkheid over het hoe en wat met betrekking tot gepleegd onderhoud, kwaliteit en meerjaren onderhoudsplan.
We zijn op plaatsen geweest waar je het bestaan niet van wist, o.a. de tropisch onderkant van ’t Timpke. De technische man heeft ons de belangen van een 24/7 water & controle systeem laten zien en uitgelegd. Het belang van schoon en veilig water versus millieu- en klimaat verantwoordelijkheden raken elkaar daar. We zagen wat er is vernieuwd en waar toegekende financiële middelen aan zijn besteed. We zagen ook waar nog geld voor nodig is en dat de wens voor aanbouw geen luxe- verhaal is. We eindigden in de kleedkamers van het zwembad. Velen van ons herinnerden zich dat ze hier als kind ook stonden, sommigen meer dan …tig jaar geleden🙈.
Je raadt het al: deze kleedkamers zijn gedateerd. Vanaf 1992 met liefde onderhouden en schoongemaakt, maar echt toe aan vervanging. Geen overbodige luxe na 30 jaar, maar noodzaak. Net als de plannen voor aanbouw, in de omgeving van sportcomplex de Wildbaan de Korfbalvereniging en het nieuwe Staring College. Teveel gebruikers in een te klein complex. Hier moet je iets aan doen.
Sporten is hip. Sporten is gezond. Sporten is voor iedereen en van iedereen! Sporten doe je o.a. in sportaccomodatie
‘ t Timpke, daar waren we het na afloop onder genot van hapje en drankje en het goede gesprek met elkaar over eens.