Als lid van een onafhankelijke lokale politieke partij geloven wij, Gemeentebelangen Berkelland, in de kracht van politiek die dicht bij mensen staat. Duizenden lokale politici delen die bevlogenheid met ons.
Voor alle leden van de lokale politieke partijen vond zaterdag 13 februari 2021 het VNG Congres voor Lokale Politieke Partijen plaats. Ook Gemeentebelangen Berkelland nam deel aan dit congres.
eerste landelijke Congres voor Lokale Politieke Partijen op zaterdag 13 februari 2021
.

Even wat feiten
Meer dan 30% van de raadsleden in Nederland is lid van een lokale politieke partij. 70% van deze partijen heeft ook een vertegenwoordiging bij de Provincie of het Waterschap. En 75% van de lokale politieke partijen is bij de laatste verkiezingen gegroeid.

Het congres
De dag ging van start met het aanbieden van een manifest door het Kennispunt Lokale Politieke Partijen en de voorzitter van de VNG.
Daarna volgt een talkshow met Winnie Prins (voorzitter Kennispunt Lokale Politieke Partijen en wethouder Leefbaar Zeewolde) en Jan van Zanen (voorzitter VNG) over de voor- en nadelen van lokale politieke partijen. Waar loop je tegenaan? Hoe kunnen we onze positie (o.a. qua kennis) verbeteren?
Ook werd gesproken over de Wet Politieke Partijen (WPP) die in de maak is. Doel van de wet is dat de lokale politieke partijen dezelfde rechten krijgen als andere partijen.
Daarna werden diverse workshops gegeven zoals over het uitbreiden van je netwerk, het effect van de lokale partij, het delen van kennis, campagne voeren, bijvoorbeeld via Facebook, onderhandelen.

Een zeer informatief congres voor alle leden van de lokale politieke partijen!