De 4337 handtekeningen van de petitie van Amber Veldhuis EN de motie gesteund door de hele raad hebben er helaas niet toe geleid dat buslijn 56 behouden blijft. Voor deze plannen hebben wij al in de zomer van 2021 aandacht gevraagd. Door vragen te stellen en hier via de media aandacht voor te  vragen. Heel jammer dat al deze inzet geen positief resultaat heeft. We vragen de gebruikers van de bus om ons op te hoogte te stellen van hun ervaring met de nieuwe buslijnen na 12 december 2021. Zo kunnen we in ieder geval een vinger aan de pols houden. 

Dinsdag 16 november gaf de Provincie en Arriva een toelichting op de keuze voor het laten vervallen van buslijn 56. Op vragen die gesteld zijn door diverse raadsleden is een antwoord gegeven. Kort samengevat: buslijn 56 komt na 12 december NIET terug. 

Wat zijn (volgens Arriva en de provincie de alternatieven:
• Reis van Borculo met de bus naar Ruurlo, neem daar de trein naar Zutphen, Deventer en verder.
• Reis met buslijn 58 van Borculo naar Lochem, stap daar over op buslijn 52 naar Laren, stap daar over op de bus naar Deventer
• Reis met buslijn 58 van Borculo via Lochem naar Zutphen, stap over op de trein naar Deventer en verder.
Er komt geen extra ochtendrit van Borculo naar Lochem, alleen van Lochem naar Deventer. Wel zijn Arriva en de provincie in overleg over een tegemoetkoming voor extra reiskosten door het nieuwe lijnennet (dienstregeling).