Op 11 oktober 2022 is de raad geïnformeerd over de Achterhoek Pride. Deze bijeenkomst vond plaats op initiatief van de organisatoren van de Achterhoek Pride.

 Op 11 oktober is het Coming Out dag. Sinds 1987 wordt er jaarlijks op 11 oktober aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Dat je mag zijn wie je bent en dat je mag houden van wie je wilt. Ongeacht je seksuele geaardheid en genderidentiteit.

De vlag, die op 11 oktober voor het gemeentehuis wapperde, is een uiting van solidariteit en acceptatie van alle diversiteit en geeft hiermee aandacht aan de rechten van LHBTI-ers.

Anita Delsing van de gemeente Berkelland, Michiel Wopereis, initiatiefnemer van de Achterhoek Pride, Jelle Kleinhesseling en Janneke Olthof, makers van de film “Ik ben Levi” en het lesprogramma “Ik ben” en Rieta van der Linde uit Neede, initiatiefnemer voor het haken van regenboogsjaals en het aangaan gesprekken over dit thema vertelden hun verhaal. Heel inspirerend!

Burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Betsy Wormgoor kregen ieder een regenboogsjaal aangeboden.

Wat is er al gaande in Berkelland?

  1. de Gemeente Berkelland is regenbooggemeente, net als Oost Gelre, Winterswijk en Bronckhorst.
  2. Er is overleg met buurgemeenten,
  3. Er is een Klankbordgroep,
  4. Het project “Ik ben” met de lesprogramma en film “Ik ben Levi” loopt,
  5. We sluiten aan bij de Achterhoek Pride, www.achterhoekpride.nl.

Klik hier voor de Presentatie Achterhoek Pride op 11 oktober 2022