Inloopdag Ruimtelijke Ordening en Duurzame Energieopwekking

De gemeente Berkelland organiseerde op 29 november 2017 een inloopdag over de Beleidsnotitie Ruimtelijke Ordening en Duurzame Energieopwekking (RODE) Berkelland. Bewoners en bedrijven waren van harte welkom om hun vragen stellen. Een aantal medewerkers van de gemeente gaf een toelichting aan de hand van diverse kaarten en een computerprogramma waarbij zonneweiden en windmolens in het Berkellandse lanschap werden geprojecteerd. Gemeentebelangen Berkelland was ook aanwezig en merkte op dat deze inloopdag een groot succes was. Er waren veel belangstellende waaronder zelfs een aantal bewoners met plannen voor het plaatsen van windmolens en zonnepanelen.GB

Bezoek crematorium

Op dinsdag 28 november hebben een aantal raadsleden het nieuwe crematorium "Hart van Berkelland" bezocht. Ook Gemeentebelangen Berkelland was hierbij aanwezig.

We kregen een rondleiding van de eigenaar langs de ontvangstruimte, de aula, koffiekamer, familiekamer en de oven. Als laatste bezochten we het voormalige landhuis waar nabestaanden nog even kunnen zitten en napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Het crematorium is een waardevolle aanvulling voor Berkelland!

Crematorium

Gemeentebelangen Berkelland organiseert: Koffietijd met GB

Zoals we in de grote kernen hebben gedaan, organiseren wij nu ook “koffietijd met GB” in de kleine kernen van Berkelland.

Wij willen graag met u van gedachten wisselen om te horen wat u belangrijk vindt of waar u tegenaan loopt binnen onze gemeente.

U bent van harte welkom op 30 november 2017 vanaf 19.30 uur in het Dorpshuis in Gelselaar om samen met Anjo Bosman, Rudi van de Esschert en André Stoltenberg een kop koffie/thee te drinken.

Lees meer

Lokaal Belang wint in Zevenaar en Rijnwaarden

ZEVENAAR - In Zevenaar en Rijnwaarden heeft Lokaal Belang de meeste zetels gekregen: 10. De opkomst blijft steken op 38,8 procent. Het CDA heeft zichzelf als morele winnaar uitgeroepen.

Na Lokaal Belang is de voorlopige uitslag: CDA 7 zetels; PvdA 3; SP 2; VVD 2; D66 1; Sociaal Zevenaar 1; GroenLinks 1.

Lees meer

Begrotingsvergadering 2017

Begrotingsvergadering 2017
We zijn een financieel gezonde gemeente en kunnen daar blij mee zijn. Het is mooi dat we meer geld hebben ontvangen van het gemeentefonds en dat we mede daardoor gunstig uitkomen. We  kunnen dus concluderen dat  het goed gaat

Als je in Berkelland woont leef je in een mooie omgeving, een omgeving waar we rekening houden met elkaar, met de natuur en de rust en ruimte in ons fraaie buitengebied. Maar je wilt ook dat er rekening gehouden wordt met de leefbaarheid, het milieu en duurzaamheid. En ook belangrijk, je wilt weten hoe het staat met zorg,  de werkgelegenheid, is er goed onderwijs en zijn er mogelijkheden om te recreëren.

Lees meer

Werkbezoek N18

Op 8 november jl. heeft het college en een groot deel van de raadsleden een werkbezoek gebracht aan de N18. Ook Gemeentebelangen Berkelland was aanwezig.

Rijkswaterstaat en Noaber 18 gaven een korte toelichting aan de hand van foto’s en kaartmateriaal. Daarna reedt het gezelschap met de bus over de nieuwe N18 tussen Groenlo en Haaksbergen. Een groot deel van deze weg is nu in gebruik als bouwweg.

Er werd druk gewerkt aan de zogeheten kunstwerken, dat zijn de bruggen en viaducten, die op dit traject worden gerealiseerd. Ook zagen we de parallelwegen die zijn aangelegd om de doorsneden wegen weer te laten aansluiten op het wegennet.

Nog even geduld, eind april 2018 wordt de weg opgeleverd en kan iedereen er overheen rijden.

N18

Ruurlo week van Geluk

Met trots melden we dat ons bestuurslid Henk Weustenenk uit Ruurlo in de finale van 'Ruurlo week van Geluk' in het zonnetje is gezet. Hij staat altijd voor iedereen klaar!Website Henk