Bestuur

Gerrit Gönning

Gerrit Gönning

Voorzitter bestuur

Even voorstellen….

In de Algemene Ledenvergadering van 29 november 2018 ben ik, Gerrit Gönning, gekozen tot voorzitter van Gemeentebelangen Berkelland.

Voor mij geen onbekende groepering:

  • ik ben 12 jaar, van 1990 tot 2002, raadslid en tevens fractievoorzitter geweest voor toen nog Gemeentebelangen Borculo;
  • samen met o.a. Lubbert Baarssen hebben wij eind jaren tachtig GB Borculo weer nieuw leven ingeblazen toen het einde van het bestaan dreigde;
  • door de fusering van gemeenten en ik in loondienst van één van de gemeenten was, kon en mocht ik geen lid meer zijn van de nieuw te vormen gemeenteraad.

Sinds wij van Enschede naar Borculo verhuisden ben ik bij verschillende organisaties/verenigingen bestuurlijk actief geweest en nog steeds actief:

  • bij korfbalvereniging Olympia2 17 jaar bestuurslid waarvan 10 jaar als voorzitter;
  • bij Stichting Centrale Antenne Inrichting (SCAI) van 1990 tot 2013 bestuurslid;
  • na verkoop in 2013 van de SCAI, bestuurslid tot op heden bij Stichting Fonds 2013;
  • na privatisering van de sportvelden bij Olympia’22 ben ik nog voorzitter geworden van de Stichting d’n Tuut’n.

En nu dan voorzitter van Gemeentebelangen Berkelland.

De blik op vooruit en samen met Mels en Jan wil ik bijdragen aan het lokale karakteristieke geluid van Gemeentebelangen Berkelland.  En nog veel bereiken in het belang van de inwoners van ons prachtige Berkelland.

Daarbij gold en geldt nog steeds voor mij:

“Lokaal doen, wat lokaal kan, zonder sturing van een landelijke partij”.

E-mail: Gerrit Gonning

Jan Krooshof

Jan Krooshof

Secretaris bestuur

Verdere informatie volgt na ledenvergadering.

Mels van Rijsewijk

Mels van Rijsewijk

Penningmeester bestuur

Ik ben Mels van Rijsewijk, 65 jaar en al bijna 42 jaar gelukkig getrouwd met Wil. Van oorsprong ben ik afkomstig uit het westen van ons land, maar sinds mijn 9e woonachtig in de mooie Achterhoek (tot ons trouwen in Ruurlo, vanaf eind 1976 in Borculo).

Vanaf mijn 16e tot precies mijn 60e verjaardag werkzaam geweest bij ING (geruime tijd in de zakelijke kredietverlening), waar ik dus ruim 5 jaar geleden bij een reorganisatie mijn ontslag gekregen heb. Sindsdien probeer ik me nuttig te maken voor de maatschappij met enkele penningmeesterschappen, ook ben ik vrijwilliger voor Humanitas, project FTA (financiële thuisadministratie).

Ik ben dol op mijn vrouw, mijn zoon en dochter, mijn lieve kleinzoon en kleindochter, en onze hond Nelson (labradoodle).
Hobby’s: wandelen met Nelson, vissen, volleybal (Gemini Heren Recreanten 1), verre reizen maken, muziek luisteren en bovenal mijn liefde voor Feyenoord.

Voor Gemeentebelangen Berkelland heb ik al lang een warm hart, nu ik officieel tot jullie penningmeester ben benoemd, hoop ik die taak goed te volbrengen. Met voorzitter Gerrit en secretaris Jan moet dat lukken.

Wij gaan er voor!

 
E-mail: penningmeester@gbberkelland.nl